Tinerii bucătari s-au luptat la Concursul Culinar 2018

Peste 70 de elevi din 11 școli profesionale și licee s-au luptat la Concursul culinar pentru bucătari juniori

Tinerii bucătari talentați în acțiune

Campionatul culinar pentru juniori a luat startul anul acesta pe 26 mai, fiind găzduit de Școala Profesională Nr. 2 din Chișinău. Competiția culinară a oferit elevilor talentați de la școlile profesionale și colegii șansa de a-și demonstra abilitățile culinare și pasiunea pentru mâncare printr-o serie de provocări delicioase. Participanții au fost provocați să gătească mâncăruri tradiționale iconice specifice regiunii lor, astfel încât să stimuleze și să promoveze utilizarea ingredientelor locale și a mâncărurilor distinctive. În plus, competiția a prezentat o provocare de tip "cutie misterioasă" cu ingrediente necunoscute participanților, pentru a-i face să "gândească pe picior mare".

Concursul a oferit o ocazie fabuloasă de a-i vedea pe tinerii bucătari participând și demonstrându-și competențele pe care le-au dobândit pe parcursul studiilor, precum și de a-i încuraja să își perfecționeze abilitățile profesionale.

Participanții au pregătit o serie de preparate delicioase pentru a impresiona un apreciat juriu de bucătari format din Marian Danu (bucătar, fondator al Lo Chef - Studiou Gastronomic), Mate Andras (bucătar, România), Alexandra Gontea (bucătar, Restaurant Vila Verde), Palitu Galina (bucătar-șef), Franco Sanna (manager Casa Rinaldi din Moldova).

Juriul a fost extrem de impresionat de varietatea și calitatea preparatelor create în acest an. Elevii au obținut puncte pe baza aspectului, gustului și aromelor preparatelor, a utilizării ingredientelor și a practicilor de siguranță alimentară.

Organizație

Organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Universitatea Tehnică, Casa Rinaldi din Moldova, ONG-ul "Educație pentru Dezvoltare" (AED), Centrul pentru Educație Antreprenorială și Suport în Afaceri (CEDA) și Asociația Gastronomică.

Concursul culinar pentru bucătari juniori pune în lumina reflectoarelor următoarea generație de mari profesioniști culinari!!!! Le urăm tuturor participanților mult noroc, perseverență, creativitate și pasiune continuă pentru arta culinară.

Care este reacția ta?
0Super0Supărat0Like0Haios

Adăugați un comentariu

LED.MD © 2024. All Rights Reserved.

Site web realizat de PRIDE SYSTEM

în sus