O delegație oficială din Liechtenstein a vizitat Republica Moldova

În perioada 12-14 martie 2018, o delegație oficială din Liechtenstein, condusă de prim-ministrul Adrian Hasler, a vizitat Republica Moldova. Delegații s-au întâlnit cu oficialii de rang înalt din RM și au vizitat două școli profesionale, Universitatea Tehnică din Moldova și doi tineri antreprenori.

Adrian Hasler s-a întâlnit cu omologul moldovean, Pavel Filip, pentru a trece în revistă legăturile de cooperare dintre cele două țări, stabilite încă din 2001. O mare atenție a fost acordată activității Serviciului de Dezvoltare Liechtenstein în RM (LED Moldova). Oficialii moldoveni au lăudat contribuția semnificativă pe care proiectele finanțate de Liechtenstein au avut-o în domeniile educației și formării profesionale, educației antreprenoriale, dezvoltării timpurii a copilului și educației centrate pe copil, precum și incluziunii copiilor din grupurile defavorizate social. Bugetul total al proiectelor implementate în Republica Moldova începând cu 2007 depășește 12 000 000 000 000 EUR.

În cadrul vizitei, delegația oficială s-a întâlnit cu câțiva beneficiari și parteneri ai LED Moldova. Aceștia s-au întâlnit cu doi dintre beneficiarii de granturi de start-up care au primit sprijin financiar în cadrul proiectului Moldova Employment and Entrepreneurship Education and Training Activity (MEEETA). Oficialii i-au vizitat pe tinerii antreprenori - Vendereu Ion (proprietarul spălătoriei auto din Bălți) și frații Mihăiță Daniel și Iosif (apicultorii din satul Coșcodeni, Sângerei). De asemenea, au vizitat și două școli-partenere din Bălți: Centrul de excelență în industria alimentară și Școala Profesională nr. 4. Oficialii au vizitat atelierele școlare, sălile de clasă și dormitoarele, s-au întâlnit cu profesorii și elevii.

O altă vizită a fost efectuată la Universitatea Tehnică din Moldova, care este un partener cheie al proiectului CONSEPT. Instituția oferă o gamă largă de cursuri de formare pentru profesorii și instructorii din școlile partenere. Oficialii au aflat cu mâna pe inimă despre activitatea și realizările CONSEPT.

Care este reacția ta?
0Super0Supărat0Like0Haios

Adăugați un comentariu

LED.MD © 2024. All Rights Reserved.

Site web realizat de PRIDE

în sus