Chișinău Mini Maker Faire

Cel mai tare festival de tehnologie a revenit la Chișinău cu o serie de activități inovatoare și captivante, întâlniri cu creatori și inovatori interesanți.

Fundația Liechtenstein Development Services a fost unul dintre partenerii festivalului tehnologic Mini Maker Faire, care a avut loc pe 13 octombrie la Tekwill și FabLab Chișinău. Festivalul a avut drept scop informarea și extinderea comunității de pasionați de tehnologie, știință și proiecte de dezvoltare a produselor.

FabLab Chișinău și Tekwill au găzduit spații în care participanții au avut ocazia să testeze tehnologii moderne - Arduino, scanare 3D, tăiere cu laser, Raspberry Pi și să participe la o serie de ateliere - Repair Cafe, atelier de pictură pe pânză de bumbac și atelier de prelucrare a lemnului. Iar în zona Expo, participanții au admirat o expoziție de tehnici inovatoare create de tineri și au asistat la diverse demonstrații practice cu roboți și drone.

Festivalul tehnologic a reunit numeroși curioși și pasionați de tehnologie, știință și prototipuri de produse noi, inclusiv tineri din învățământul profesional tehnic.

Festivalul a fost interactiv și educativ, oferind fiecărui participant posibilitatea de a încerca lucruri fascinante și interesante, de a-și dezvolta abilitățile tehnologice într-un mod distractiv și plăcut.

Sprijinirea festivalului tehnologic se aliniază cu strategia de susținere a învățământului profesional tehnic (TVE) în Republica Moldova. LED Moldova se angajează să susțină dezvoltarea unei serii de activități de învățare non-formală care oferă elevilor din învățământul profesional și tehnic noi perspective, noi experiențe și noi competențe care le vor stimula interesul și curiozitatea pentru tehnologie. Împreună cu Centrul de Excelență în Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Tekwill, ne propunem să promovăm concepte inovatoare în domeniul educației, inovației și colaborării în comunitatea tinerilor pasionați de tehnologie.

Evenimentul a fost organizat de Tekwill și FabLab Chișinău. Parteneri de dezvoltare: Agenția Statelor Unite pentru Cooperare Internațională, Guvernul Suediei, Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, Make: Magazine, Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein (LED). Companiile partenere: NANU Market și Ellation Moldova.

Care este reacția ta?
0Super0Supărat0Like0Haios

Adăugați un comentariu

LED.MD © 2023. Toate drepturile rezervate.

Site web realizat de PRIDE SYSTEM

în sus