Producătorii ecologici moldoveni prezenți la BIOFACH

În perioada 13-16 februarie 2019, șase producători certificați ecologic din Republica Moldova vor participa la BIOFACH2019, Nürnberg, Germania. BIOFACH, cel mai important târg comercial din lume pentru alimente ecologice, este locul în care oamenii își împărtășesc interesul pasionat pentru alimentele ecologice, se cunosc între ei și fac schimb de opinii, și asta încă din 1990. Acest eveniment este o ocazie perfectă pentru toți producătorii de produse ecologice, partenerii și potențialii clienți noi de a se întâlni personal și de a se inspira din cele mai recente tendințe din acest sector.

Producătorii ecologici participanți sunt membri ai Alianța lanțului valoric ecologic (MOVCA) - o asociație de afaceri pentru agricultura și producția ecologică din Republica Moldova. Producătorii ecologici din Moldova își vor prezenta companiile și produsele întregii comunități și vor analiza piața pentru a se poziționa în același timp pentru competiție.

Credem că, chiar dacă producătorii moldoveni de produse ecologice sunt noi pe piața ecologică, ei pot oferi produse foarte bune, atât din punct de vedere al calității, cât și al prețurilor. Moldova are o gamă de produse excelente pentru a exporta în întreaga lume, cum ar fi cereale, fructe, nuci, vin și multe alte produse care îndeplinesc criteriile de certificare ecologică, a menționat Alexei Micu, director executiv MOVCA.

Sperăm că participarea la cea mai mare expoziție de produse ecologice va servi drept un impuls pentru dezvoltarea sectorului ecologic din Moldova, deoarece acest sector continuă să cunoască la nivel mondial o creștere puternică în ceea ce privește suprafața, producătorii, piețele și cererea de produse ecologice. Cel mai important, agricultura ecologică este din ce în ce mai mult văzută ca o modalitate importantă de abordare a insecurității alimentare, a degradării terenurilor, a problemelor legate de dăunători, a sărăciei și a schimbărilor climatice. Din ce în ce mai multe date arată că societatea și mediul ar beneficia cel mai mult de serviciile pe care le oferă agricultura ecologică și alimentele ecologice.

Organizații de finanțare: Česká rozvojová agentura - CzechAid, Liechtenstein Development Service (LED), People in Need Moldova, Agenția de Investiții din Moldova, precum și asistența pentru strategia de comunicare primită de la Cultivating New Frontiers in Agriculture - CNFA.

Care este reacția ta?
0Super0Supărat0Like0Haios

Adăugați un comentariu

LED.MD © 2024. All Rights Reserved.

Site web realizat de PRIDE

în sus