Consolidarea capacităților pentru CNIDE - Future Classroom

Statut Închis
Durată 01.10.2019 – 30.09.2022
Organizația de implementare Fundația pentru Avansarea Moldovei (FAM)
Parteneri de cooperare Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Universitatea Pedagogică de Stat "I. Creangă", Universitatea de Stat din Tiraspol, Proiectul Moldova Competitivă, Compania Orange
Buget EUR 464’453

Rezumatul proiectului:

Proiectul va oferi sprijin pentru consolidarea capacităților CNIDE în vederea promovării metodologiilor moderne de învățare activă și pentru a conduce inovația digitală în sistemul educațional din Moldova, servind drept platformă educațională pentru schimbul de experiență, bune practici și lecții învățate ca urmare a implementării modelului de predare STEAM și a învățării bazate pe activități. Proiectul va oferi diverse contribuții pentru a consolida capacitatea CNIDE.
The main components of the project are:  

 1. Dezvoltarea capacității formatorilor CNIDE în domeniul didacticii pentru utilizarea metodelor inovative de predare/învățare.
 2. Sprijin pentru formatorii CNIDE în vederea elaborării modulelor de formare a cadrelor didactice privind didactica utilizării metodelor inovative.
 3. Dezvoltarea organizațională pentru CNIDE și subvenționarea furnizării de formare.Rezultatele proiectului: 

Impact: CNIDE devine principalul centru de inovații digitale în educație pentru sistemul educațional din Moldova, promovând utilizarea tehnologiilor pentru învățarea activă.
Rezultatul I: CNIDE are o echipă centrală de formatori competenți care oferă cursuri de formare și alte contribuții privind abordările moderne de învățare, promovând competențele STEAM;
Rezultatul II: CNIDE are un portofoliu de cursuri noi dezvoltate de echipa sa de formatori;
Rezultatul III: CNIDE este bine gestionat și există proceduri clare care îi permit să acționeze ca un centru competent pentru inovații în educație.

Rezultate așteptate: 

 1. Formatorii CNIDE sunt instruiți în domeniul tehnicilor de predare inovatoare și al învățării active. 
 2. Formatorii învață despre cele mai bune practici în ceea ce privește metodologiile moderne de predare/învățare în diferite instituții educaționale.
 3. CNIDE a depus noi module pentru autorizare preliminară și acreditare ulterioară.
 4. Formatorii CNIDE predau modulele nou dezvoltate.
 5. Formatorii CNIDE promovează conceptele de învățare activă încorporate în modulele dezvoltate prin prezentarea celor mai bune practici în cadrul unei serii de ateliere demonstrative.
 6. Experții CNIDE realizează o radiografie a maturității digitale a sistemului educațional.
 7. Echipa de conducere a CNIDE beneficiază de o serie de contribuții și de coaching menite să le crească capacitatea organizațională.
 8. CNIDE obține acreditarea ca furnizor de servicii de formare profesională.
 9.  

LED.MD © 2023. Toate drepturile rezervate.

Site web realizat de PRIDE SYSTEM

în sus