Future English Language Teachers’ School (FELT School)

Scopul proiectului “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” este de a contribui la dezvoltarea profesională a viitorilor profesori de limba engleză din Republica Moldova.
 
Proiectul este implementat în colaborare cu Facultatea Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea de Stat “A. Russo” din Bălţi şi şcolile partenere.
 
Ediţia a 6-a a proiectului va avea loc in perioada 1 iunie 2013 - 1 iunie 2015 şi este implimentată graţie susţinerii financiare a Fundaţiei “Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” şi contribuţiilor comunitare.
 
In cadrul celei de-a 6-a ediţii a proiectului vor fi organizate două şcoli de vară, cursuri de dezvoltare profesională pentru studenţi, viitori profesori de limba engleză şi profesorii  începători, vor fi elaborate fişe didactice şi jocuri interactive pentru predarea limbii engleze.

Proiectul este implementat de Asociația Obștească  ”Centrul pentru Educație Continuă”.
 
Țara Republica Moldova
Parteneri Catedra Filologie Engleza, Facultatea Limbi si Literaturi Străine, Universitatea de Stat “A. Russo” din Bălţi Liceul Teoretic Balauresti, satul Balaureşti, raionul Nisporeni Şcoala pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor, mun. Bălţi, Şcoala Profesionala nr.2, mun. Bălţi Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport, Consiliul rational Nisporeni
Obiectivul general Scopul proiectului “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” este de a contribui la dezvoltarea profesională a viitorilor profesori de limba engleză din Republica Moldova.
Obiectivele proiectului
  1. A elabora resurse didactice care vor suplini cu success cursurile de limba engleză pentru începători;
  2. A îmbunătăţi capacitatea de predare a limbii engleze la instituţiile partenere oferind cursuri privind predarea centrată pe elev;
  3. A oferi resurse studenţilor pentru a-şi dezvolta portofoliile de predare a limbii engleze şi a participa la programe de dezvoltare profesională;
  4. A organiza cursuri de dezvoltare a competenţelor de management al clasei;
  5. A oferi copiilor din grupurile vulnerabile oportunităţi educaţionale gratis (şcoli de vară şi consiliere educaţională) cu scopul de a îmbunătăţi abilitaţile de comunicare în limba engleză percum şi abilităţile sociale în general.
Durata proiectului June 2013- June 2015
Bugetul proiectului 80’536 Euro